Verpleegkundige: meer dan alleen kundig

Iets te enthousiast neem je afslag naar de parkeergarage. Rustig aan, denk je, want zo meteen lig je naast die aardige mevrouw op zaal 4. Dat het half 7 ’s ochtends is, maakt je niet uit. Jij hebt er zin in!

Elke dag een ander verhaal

Waarom? Omdat elke dag anders is en elke dag vraagt weer een andere aanpak. Je hebt met mensen te maken en ieder mens is anders. Maar ook de reden dat zij in het ziekenhuis liggen, is voor iedere patiënt anders. Want daar ben je naar onderweg. Je neemt het over van de nachtverpleging. Van de week had je ook nachtdienst en die was echt heel saai, maar die van vorige week was wel OK. Toen was er een meneer net binnengebracht en die moest goed in de gaten moest worden gehouden. Daar doe je het voor. Samen met jouw collega’s zorg je er voor dat mensen zich goed voelen en snel weer naar huis kunnen.

Zorgen en verzorgen

Je zorgt niet alleen voor patiënten, maar ook voor de familie. Zij willen zo snel mogelijk hun familielid weer mee naar huis nemen. Je hebt ze ook nodig om te vertellen wat er aan de hand is en hoe het gaat. Uiteindelijk moeten zij snappen wat ze moeten doen om de zorg thuis te kunnen bieden.

Leren in de praktijk

Verpleegkundige3Je werkt nu bijna een half jaar in de verpleging, maar daarvoor werkte je al in het ziekenhuis. Je combineert school met stage (BOL) of met werk (BBL). Tijdens de opleiding heb je kennisgemaakt met werken bij verschillende zorginstellingen. Je weet wat de verschillen zijn tussen ziekenhuis of verpleeghuis en thuiszorg en werken met specifieke doelgroepen, zoals ouderen, lichamelijk of geestelijk beperkten. Het ziekenhuis leek jou eerst niets, omdat het allemaal zo groot lijkt. Na er een tijdje te hebben gewerkt, bleek dat het kleine teams zijn die voor elkaar klaar staan en maar één doel hebben: de patiënt of cliënt de beste zorg geven.

Kennismaken met de opleiding verpleegkundige (BOL/BBL)? Op dinsdag 7 juni ben je van harte welkom  tijdens het Open Huis. Vanaf september worden alle opleidingen van de School voor Gezondheidszorg aangeboden op de locatie aan de Leusderweg in Amersfoort.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen