Unieke stage in het ziekenhuis voor studenten verpleegkundige

“Het is leuk om naast de praktijk ook les te krijgen op de leerafdeling in het ziekenhuis en niet op school. Dat is anders dan bij een gewone stage” Seyda, student MBO-Verpleegkundige.

Wil je verpleegkundige worden? Dan kun je de theorie én praktijk leren op de leerafdelingen orthopedie en traumatologie van ziekenhuis Meander Medisch Centrum. Docenten van MBO Amersfoort komen naar het ziekenhuis om je daar les te geven. Zo kun jij je ontwikkelen op je eigen leerdoelen en heb je tijd voor het opzoeken van informatie. Of het stellen van vragen aan docenten en professionals uit het verpleegkundig beroep. Je kunt deze stage in het derde en/of vierde jaar van de opleiding volgen. Een stageperiode duurt dan een half jaar.

De leerwerkplek is een deel van een verpleegafdeling, dat je met medestudenten zelfstandig runt. Je wordt begeleid door een ervaren verpleegkundige van wie je de kneepjes van het vak goed kunt leren. Vanaf de introductiedag werk je samen met derde- en vierdejaarsstudenten van je opleiding en studenten van de Hogeschool Utrecht.

In de praktijk gebeurt veel. De bloeddruk van een patiënt verandert plotseling. Of je spreekt een patiënt met een opgelopen trauma. Wat je in de praktijk ziet is basis voor de les die je krijgt. De theorie herken en begrijp je dus snel. En lijkt die klinische handeling je toch wat lastig om uit te voeren? Dan is er tijd om je goed in te lezen in protocollen. Dat geeft zelfvertrouwen. Tijdens deze stage leer je álles in de praktijk, want daar gebeurt het! En dat is best uniek.

“Ik krijg goede en persoonlijke begeleiding en genoeg ruimte voor vragen. Dat vind ik fijn. En het werkt prettig om een ‘eigen’ gang te hebben.” – Melissa, student MBO-Verpleegkundige.

“Op onze leerwerkplaats hebben de stagiaires duidelijk voor ogen voor welke patiënten zij verantwoordelijk zijn. Hier moeten zij samen voor zorgen. Dit zorgt voor leuk contact en overleg tussen de studenten. In de laatste weken runnen zij zelf de leerwerkplaats en kijk je als begeleider met de handen op de rug mee. Stagiaires lopen veel sneller zelf tegen dingen aan en dit bevordert het leerproces.” – Miranda, werkbegeleider Meander MC.

Benieuwd? Kom op 6 februari naar het Open Huis op de Leusderweg!

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen