Technologie van morgen in zorgonderwijs van nu

Samen met Zorgpact en UtrechtZorg hebben MBO Amersfoort en 3 andere mbo-instellingen de keuzedelen Zorginnovatie en technologie voor niveau 4 en Zorg en technologie voor niveau 3 vormgegeven. De officiële aftrap en overdracht van deze keuzedelen vond vanochtend plaats in Hart van Vathorst in Amersfoort.

Onderwijs, zorgverleners en werkbemiddelaars komen samen voor de overhandiging van de keuzedelen voor zorg en technologie

(Via Twitter @UtrechtZorg)

Domotica

Centrale vraag die al tijdens de opleiding moet worden beantwoord, is hoe technologie de gezondheidszorg en welzijn kan helpen. Slimme toepassingen van robotica in huis maken de mogelijkheden eindeloos. Domotica levert een zorgbehoevende bijvoorbeeld langer zelfstandigheid op. Daarnaast kan een slimme assistent helpen met oefeningen of trainingen. Denk daarbij aan robots als ZoRa. Mensen kunnen langer thuis wonen, medicijngebruik kan gemakkelijker worden gevolgd en aangepast en domotica kan op locatie de zorgbehoevende beter volgen en eventueel een gedetailleerde situatieschets doorsturen naar zorgverleners en of welstandswerkers.

Toekomstige kansen nu benutten

Tijdens deze bijeenkomst kregen studenten s’ochtends een rondgang in domotica. Gedurende middag ging directeur Marian Hoogebeen van de School voor Gezondheidszorg en School voor Welzijn met collega’s in gesprek over de keuzedelen en de beschikbare studiematerialen.

Studenten Lies Vink, Willianne de Koning (MBO-Verpleegkunde 1e leerjaar), Enes Bugdayci en Jorian van Dorrestein (Verzorgende-IG 1e leerjaar)

De mogelijkheden van technologie zijn dus eindeloos en de studenten van nu moeten weten van de mogelijkheden in de nabije toekomst. Onderwijs vandaag moet dus naadloos aansluiten op de arbeidsmarkt van morgen. Door met loopbaanbureau UtrechtZorg.nl en Zorgpact samen te werken, komen alle wensen en eisen voor het toekomstige werken in de zorg samen. De keuzedelen zijn dus echt gebaseerd op de kennis en vaardigheden die de zorgprofessionals nodig hebben zodra zij de arbeidsmarkt betreden.

Themasite voor studenten en docenten

Voor studenten is er vandaag een speciale themasite ‘Sofie’s leerreis’ gelanceerd. Deze neemt studenten mee langs acht verschillende thema’s binnen de keuzedelen. Bekijk hieronder de video die het startpunt vormt.

De thema’s en alle overige informatie staan op de website Sofie’s leerreis.

Zit jij in het laatste jaar van het vmbo en wil je de zorg en welzijn in, kijk dan vooral op de website van Sofie. Maak kennis met technologie in de zorg. Het is nu al een belangrijk onderdeel van het werk van de zorgprofessionals. Weten hoe jij een zorgprofessional wordt? Bekijk onze opleidingen.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen