Tandartsassistent: van lokaal naar praktijk

In de (tandarts)praktijk

Dinsdagochtend om 8:00. Je zit er als tandartsassistent helemaal klaar voor. Je was lekker op tijd en hebt nog een laatste ronde door de praktijk gelopen. Altijd goed om even te kijken of de praktijk klaar is voor deze drukke dinsdag. In de planning is nog ruimte, maar alleen voor spoedeisende behandelingen.

En meteen gaat de telefoon. Een cliënt is zijn herhalingsafspraak vergeten en wil vandaag nog langskomen. Dit is geen spoed. Snel weet je deze afspraak voor overmorgen in te plannen. De afspraak heeft geen haast, maar dit gesprek wel. Je ziet dat de volgende beller er al achter hangt en die wil je zo snel mogelijk spreken.

Al 3 dagen pijn… Te lang gewacht, denk jij meteen. Je kijkt in de planning en besluit om te schuiven en deze patiënt zo snel mogelijk te laten behandelen. Dat betekent dat je twee andere patiënten moet verplaatsen. Nooit leuk nieuws voor die patiënten, maar je gaat bellen en regelen en krijgt het voor elkaar. Aan het eind van de ochtend loopt de praktijk nog steeds op schema. Je hebt daarbij de tandarts ook nog kunnen helpen bij de voorbereidingen van de meeste behandelingen en zijn de röntgenfoto’s die jij gemaakt hebt ook netjes aan het digitale dossier van de patiënten toegevoegd.

Tandartsassistent van praktijklokaal naar lokale praktijk

Een goede basis met BOL

MBO Amersfoort biedt de opleiding tandartsassistent aan in de BBL en BOL variant. In de BOL ga je vaker naar school en heb je nog geen werkgever nodig. Praktijkervaring krijg je door stage. Je wil wel heel graag tandartsassistent worden en je vindt hel leuk om op school te leren en te werken in de praktijklokalen. Het eerste jaar is een algemeen jaar waarin je de basis leert voor een praktijkassistent.

Specialisatie tandartsassistent

In het tweede jaar specialiseer jij je verder in de richting van tandartsassistent. Uiteindelijk loop je in het derde jaar stage bij een tandartspraktijk zodat je de opgedane theorie- en praktijklessen ook werkelijk in de praktijk uitvoert. Tijdens de stage komt alles samen. Als alles goed gaat en het stagebedrijf is tevreden, dan houdt je er misschien zelfs een baan aan over. Die ‘Proeve van Bekwaamheid’ is dan een kwestie van even doen. Met een goede stage heb je al de juiste voorbereiding en heb je al laten zien dat je klaar bent voor het beroep tandartsassistent.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen