Studenten volgen opleiding in praktijkomgeving

Studenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn van de School voor Gezondheidszorg kunnen vanaf dit schooljaar hun opleiding volgen bij een verzorgingshuis in Amersfoort. De samenwerkingsovereenkomst tussen de School voor Gezondheidszorg van MBO Amersfoort en Verzorgingshuis De Koperhorst is vrijdag 11 september getekend.

Wethouder Bertien Houwing verzorgde de aftrap van deze feestelijke middag, waarna de samenwerkingsovereenkomst werd getekend door Marian Hoogebeen, directeur School voor Gezondheidszorg en Irene Vriens, bestuurder van De Koperhorst.

Vanaf dit schooljaar kunnen mbo studenten hun opleiding volgen bij het verzorgingshuis. “Werkend leren, lerend werken”, noemen wij dit, aldus Marian Hoogebeen. “Studenten staan direct met beide benen in de praktijk. Onze docenten komen naar De Koperhorst om daar het onderwijs te verzorgen. Professionals van De Koperhorst zorgen voor praktijkbegeleiding.”

Dit schooljaar starten 17 studenten met deze vorm van onderwijs. De studenten werken op een afdeling waar cliënten tijdelijk verblijven, omdat zij hulp nodig hebben, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname.

Beide partijen kijken uit naar een succesvolle samenwerking. Meer informatie over de opleiding is hier te vinden.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen