Student MBO-Verpleegkundige Romy wint Skills Heroes

Met een glansrijke overwinning van Romy Lecluse, student MBO-Verpleegkundige bij de School voor Gezondheidszorg, en 3 bronzen plakken kan MBO Amersfoort terugkijken op een fantastische editie van Skills Heroes 2017, het NK voor beroepen.

Afgelopen week vond het hoogtepunt van maandenlang voorbereiden en strijden plaats. Wat begon als een voorronde in september eindigde dit weekend in de landelijke finales voor de vakwedstrijden voor het mbo: Skills Heroes 2017. MBO Amersfoort heeft haar gouden triomf van vorig jaar kunnen voortzetten en neemt ook dit jaar weer een gouden medaille mee terug naar Amersfoort.

MBO Amersfoort - Skills Heroes 2017 - Romy Lecluse met haar medaille

Romy in het midden met haar welverdiende gouden plak

Altijd mijn best gedaan

Momenteel loopt Romy stage in het St. Antonius Ziekenhuis en heeft zij school, stage en de vakwedstrijden moeten combineren. Ze heeft laten zien dat deze druk geen probleem is. Na de bekendmaking is zij ook helemaal door het dolle: “Ik kan het nog niet geloven. Sta gewoon te trillen op mijn benen. Heb in mijn voorbereiding en in de finale steeds mijn best gedaan. Goud halen door het beste uit mijzelf te halen smaakt naar meer!”

WK in Abu Dhabi

En er is kans op nog veel meer. Meerdere winnaars kunnen zich plaatsen voor een volgende uitdaging: WorldSkills 2017, het WK voor beroepen. Dit evenement vindt plaats van 14 tot en met 19 oktober in Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten. Zo’n 1.300 jongeren tot 25 jaar nemen het daar op tegen vakgenoten uit 58 landen. Binnenkort wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het WK gaan.

Op de website van MBO Amersfoort, op Facebook en Instagram vind je meer foto’s van de finaledagen.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen