Spanning tijdens voorronde Skills Heroes

Donderdag 13 oktober was er bij ons op school Skills Heroes voor verpleegkundigen. Samen met nog 11 klasgenoten heb ik hier aan meegedaan. Allemaal vierdejaars studenten MBO Verpleegkundige die via een praktijkwedstrijd werden beoordeeld op hun handelen. Superspannend. Ver van tevoren begon het al. Voorbereidingen, extra lessen en verdiepen in de nodige materie. Alles om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden.

Rosanne loopt net het skills lab uit na haar opdrachten voor Skills Heroes

Student verpleging Rosanne

Een dag voor de wedstrijd waren de zenuwen al zéker aanwezig. Eten ging steeds moeilijker, de vragen bleven komen, en ik bleef maar hopen dat ik me goed genoeg had voorbereid. Toen de dag eenmaal was aangebroken heb ik geprobeerd zo min mogelijk aan mijn handelen te denken. Ik dacht: “Gewoon wachten tot je de casus leest en van daaruit alles gaan plannen”. En dit heb ik ook gedaan. Voordat ik aan de beurt was heb ik mijn uniform aangetrokken, nagekeken of ik alles bij me had (pennen, tape, schaar, klokje etc.) en toen, gaan met die banaan.

In het lokaal kreeg ik 20 minuten om de casus te lezen. Daarna begon het ‘toneelstuk’. Ik kan veel vertellen over hoe dit is gegaan maar ik wil het met het volgende vergelijken: stel je komt op je nieuwe stage aan, eerste dag en ze zeggen: “Ga maar naar die patiënt toe, meet zijn vitale functies en doe wat verder moet gebeuren”. Je weet niet goed waar je wat kunt vinden, je voelt je onzeker en je kent de patiënt niet. Dat is gewoon super spannend.

Na afloop van mijn casus, om 11.30 uur, begon het wachten op de prijsuitreiking om 17.30 uur. Wat een lange (maar wel gezellige) dag. Maar het is het wachten waard geweest. Enorm trots kan ik zeggen dat ik gewoon 2e ben geworden en dat betekent door naar de volgende ronde van Skills Heroes! Jeah!

Rosanne de Graaf

MBO Amersfoort

GVP4

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen