Open Huis in Leerhuis de Liendert

Los van het reguliere Open Huis van MBO Amersfoort geeft Leerhuis de Liendert een mogelijkheid om binnen te kijken in dit onderwijsbedrijf. Studenten worden hier opgeleid om in de zorg te werken. Zo zorgt Beweging 3.0 voor voldoende personeel in de toekomst.

Onderwijs in De Liendert

School voor Gezondheidszorg - Leerhuis De Liendert - student in de praktijkOp 6 april vanaf 9.45 uur ben je als potentiële student welkom om kennis te maken met deze Onderwijs in Bedrijf-locatie. Kennis en vaardigheden opdoen op één locatie, midden in de praktijk. Dat is het idee. Je volgt de opleiding in de BOL dan bij een onderwijsbedrijf. Of in dit geval een Leerhuis, want je leert in een verzorgingshuis. In Leerhuis de Liendert leren studenten van verschillende opleidingen. Van Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) tot Verzorgende IG (niveau 3) en MBO Verpleegkundige (niveau 4). Met een diploma Helpende Zorg en Welzijn kun je verder naar niveau 3.

Zorgopleidingen

Alle zorgopleidingen worden aangeboden door de School voor Gezondheidszorg. Samen met de School voor Welzijn biedt zij de zorg- en welzijnsopleidingen op niveau 2, 3 en 4 aan op de locatie Leusderweg. Doe je een BBL-opleiding dan ben je er maar één dag in de week. Doe je de BOL-opleiding dan heb je op alle niveaus dus de keuze om de opleiding bij een leerbedrijf te volgen. Op niveau 3 en 4 biedt de School voor Gezondheidszorg alle faciliteiten aan op de schoollocatie. Voor elke opleiding is een praktijkruimte ingericht. Van een tandartspraktijk tot een apotheek en een verpleegzaal met bedden. Op de schoollocatie hebben we alle faciliteiten voor praktijkgericht opleiden. In de BOL kies je daarnaast of je school combineert met stage of dat je de opleiding volgt in een leerbedrijf.

De zorg heeft de toekomst

School voor Gezondheidszorg - Leerhuis De Liendert - twee studenten in de gezelschapsruimteOmdat mensen steeds ouder worden en steeds minder lang in een ziekenhuis blijven, zijn er veel mensen in de zorg en welzijn nodig om deze mensen thuis of in een verzorgingshuis te helpen. Waar een verpleegkundige of een verzorgende tot een paar jaar geleden op één locatie werkten, zijn zij nu vaker onderweg naar verschillende locaties. Je komt dus te werken in heel verschillende omgevingen met veel verschillende cliënten en werkzaamheden. Het werk is dus heel afwisselend en er komt steeds meer werk. De SBB heeft een overzicht van de kans op een stage, leerbaan en werk.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen