WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier

Van speeltuin tot dagopvang

Vind jij het leuk om mensen te helpen bij dagelijkse taken, zoals de boodschappen en het huishouden? En wil je graag verschillende leerplekken proberen? Dan is WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier een ideale plek voor jou. Bij MBO Amersfoort kun je de BOL-opleiding Helpende zorg en welzijn bij dit onderwijsbedrijf volgen. Je werkt en leert samen met andere studenten in een kleine groep. Alles wat je leert, kun je meteen toepassen in de praktijk.

Leer in de praktijk bij onderwijsbedrijf WijkLeerbedrijf Amersfoort “Het WijkLeerbedrijf biedt veel variatie. Elke dag is anders, maar altijd met mensen. Geweldig!”
Souad, 27 jaar

WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier
Als student bij Amersfoort Soesterkwartier heb je heel afwisselend werk. Je komt bij allerlei mensen thuis op bezoek om hen te ondersteunen. Dat kan een oudere man of vrouw zijn, maar ook een moeder met kinderen. Je helpt bijvoorbeeld met het huishouden, de boodschappen of de zorg. Of je doet een spelletje met hen. Ook help je bij het organiseren van leuke activiteiten in de wijk – voor ouderen of juist voor kinderen. Zoals een kerstmarkt, voorleeslunch of een dagje dierentuin.

WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier zit in woonservicecomplex ‘Puntenburg’. Het onderwijsbedrijf is speciaal opgericht om jou te helpen bij het halen van je diploma.

Lerend werken en werkend leren
Je bent vier dagen per week aan het werk voor jouw leerroute. Een ervaren professional vanuit het onderwijsbedrijf zal jou daarbij begeleiden. Daarnaast krijg je les in een kleine groep van 10 tot 12 studenten op de locatie Puntenburg van MBO Amersfoort. Daar is ook altijd een docent aanwezig die jou kan helpen als je vragen hebt.

WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier heeft heel diverse leerplekken in de wijk, bijvoorbeeld in een dagopvang voor ouderen of in een grote speeltuin. Je maakt elke dag praktijkuren op één locatie.

Kun je goed plannen en organiseren? Zorg je graag voor anderen en ga je gemakkelijk om met mensen? En wil jij tegelijkertijd veel kennis en ervaring opdoen in de praktijk? Meld je dan aan voor WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier.

Meld je snel aan
Schrijf je in voor de BOL-opleiding Helpende zorg en welzijn. Geef bij de inschrijving aan dat je bij WijkLeerbedrijf Amersfoort Soesterkwartier je studie wilt volgen.

Heb je nog vragen?
Mail naar gezondheidszorg@mboamersfoort.nl. 

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen