Leerhuis Hoenderberg

Hier is elke dag bijzonder

Wil jij graag werken met mensen met een verstandelijke beperking én het vak leren in de praktijk? Dan is Leerhuis Hoenderberg een ideale plek voor jou. Jij biedt de cliënten van Amerpoort een veilige plek waar ze zich thuis voelen. Daarbij krijg je zelf ook hulp van docenten en werkcoaches. Bij MBO Amersfoort kun je de BOL-opleiding tot (Persoonlijk) begeleider gehandicaptenzorg niveau 3 en 4 bij dit onderwijsbedrijf volgen. Ook als je de BOL-opleiding tot Verzorgende IG wil volgen, kun je hier het vak leren.

“Ik ben nog nooit met zoveel plezier naar school gegaan!”
Mariëlle Cozijnsen, 19 jaar

Leer in de praktijk bij onderwijsbedrijf Leerhuis HoenderbergLeerhuis Hoenderberg
Mensen met een verstandelijke beperking hebben in verschillende mate behoefte aan verzorging en begeleiding. Zo ook de bewoners van de locaties van Leerhuis Hoenderberg: ouder wordende cliënten en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Als verpleegkundige, verzorgende of begeleider sta jij voor hen klaar bij allerlei dagelijkse activiteiten. De leerplekken zijn verdeeld over verschillende locaties van Amerpoort in en rond Amersfoort. 

Lerend werken en werkend leren
Je draait bij Leerhuis Hoenderberg mee in een team van professionals. Alles wat je van docenten leert, kun je meteen in de praktijk toepassen. Zo doe je veel ervaring op. De opleiding is verdeeld in periodes van vier weken. Je hebt één week les van (gast)docenten van MBO Amersfoort en van experts uit het werkveld. Na de lesweek volg je de opleiding drie weken in de praktijk. Je krijgt dan persoonlijke begeleiding van een werkcoach. De opdrachten binnen de opleiding voer je vooral met en voor de cliënten uit.

Elk schooljaar krijg je een andere leerplek binnen Leerhuis Hoenderberg. Elke leerplek is anders, en elke dág is anders. De ene keer werk je binnen een woonvoorziening met cliënten met een meervoudige beperking, de andere keer binnen een dagbestedingsvoorziening met cliënten met een licht verstandelijke beperking. Zo doe je veel ervaring op en ontdek jij wat het beste bij jou past.

Wil je direct ervaring opdoen in de praktijk? En zo na je diploma een voorsprong hebben op de arbeidsmarkt? Meld je dan aan bij Leerhuis Hoenderberg.

Meld je snel aanLeer in de praktijk bij onderwijsbedrijf Leerhuis Hoenderberg
Schrijf je in voor de BOL-opleiding (Persoonlijk) begeleider gehandicaptenzorg (niveau 3 of 4), of Verzorgende IG (niveau 3). Geef bij de inschrijving aan dat je bij Leerhuis Hoenderberg je studie wilt volgen.

Heb je nog vragen?
Neem contact op met Paula van Arnhem via paam@mboamersfoort.nl of 06 – 21 31 04 14.