De Nationale Zorgklas; eerste stap richting de zorg

Tijdens de coronacrisis is meer dan ooit duidelijk geworden hoe erg we ons zorgpersoneel nodig hebben. Nu, maar ook in de toekomst. Daarom is de Nationale Zorgklas opgericht. De Nationale Zorgklas biedt op verantwoorde wijze een versneld leertraject aan om extra hulpkrachten voor te bereiden op werken in de zorg.

Dit leertraject, onder leiding van vakdocenten, biedt onlinetrainingen aan voor mensen die willen ondersteunen in de zorg. Afhankelijk van je eerdere ervaring in de zorg wordt er gekeken welk traject het beste bij je past. Ervaring in de zorg is dus geen vereiste. 

Deze laagdrempelige manier van opleiden zorgt ervoor dat mensen kennis kunnen maken met de zorg, voordat zij de stap maken tot volledige omscholing. 

Nathanie, docent MBO Amersfoort en vakdocent Nationale Zorgklas zegt hierover het volgende: ”Afgelopen woensdag hebben we een deelnemer die de training van de Nationale Zorgklas heeft gevolgd bij Marieke en mij, verwelkomd in de BBL VIG bij ons op school. Heel leuk om te horen dat de drempel hierdoor voor deze deelnemer een stuk lager was om zich aan te melden!”

Ook de overstap maken naar de zorg? Bekijk hier al onze (BBL) opleidingen: www.schoolvoorgezondheidszorg.nl/opleidingen

 

 

 

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen