MBO Amersfoort viert de Dag van de Zorg

Het zou een speciale dag worden vol met verassingen, ludieke acties en natuurlijk een klein feestje op school. Door de coronacrisis ziet de Dag van de Zorg er dit jaar een beetje anders uit. Tegelijkertijd beseffen we meer dan ooit dat onze zorgverleners deze speciale dag verdienen.

Elk jaar staan de School voor Gezondheidszorg en de School voor Welzijn stil bij de Dag van de zorg, ook wel de Dag van de verpleging genoemd. Op deze dag, de verjaardag van Florence Nightingale (12 mei), worden alle medewerkers in de zorgsector in het zonnetje gezet. Dit jaar zou dat een samenwerking zijn met de militaire gezondheidzorg.

Philip van Loenen, teamleider MBO Amersfoort: ‘We wilden een Boxer-pantserwielvoertuig naar de school toehalen en militaire verpleegkundigen van verschillende krijgsmachtonderdelen laten vertellen over hun ervaringen in de zorg. Daarnaast wilden we onze studenten laten zien hoe gewonden in oorlogsgebied gestabiliseerd en afgevoerd worden naar een militair ziekenhuis. Door de coronacrisis kan dit allemaal helaas niet doorgaan.’

Waar er vandaag dus eigenlijk een groot defensievoertuig op het schoolplein had gestaan, bezorgen we nu grote taarten bij de onderwijsbedrijven van MBO Amersfoort. ‘Onze onderwijsbedrijven zijn heel waardevol voor onze studenten die het beste leren in de praktijk. Vandaag, de Dag van de Zorg,  zetten we de onderwijsbedrijven in de zorg in het zonnetje. Juist in deze tijd zien we hoe nodig het is om mensen op te leiden, en zijn we dankbaar voor de samenwerking.’, aldus Yvonne Groot-Padberg, teamleider binnen MBO Amersfoort.

Corona of niet, alle studenten, collega’s en alle andere zorgverleners verdienen vandaag extra aandacht, eer en respect.

 

Yvonne Groot- Padberg, teamleider MBO Amersfoort, overhandigt de taart aan Mevrouw I.W.M. Vriens, bestuurder de Koperhorst.

Yvonne Groot- Padberg, teamleider MBO Amersfoort, overhandigt de taart aan Mevrouw I.W.M. Vriens, bestuurder de Koperhorst.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen