Kick-off samenwerking MBO Amersfoort en Abrona

Op 22  maart was het eindelijk zover, de kick off van het project: MBO Amersfoort en zorgorganisatie Abrona sluiten bij elkaar aan! Tijdens een online kennismakingsbijeenkomst maakten docenten van MBO Amersfoort en cliënten en zorgmedewerkers van Abrona kennis met elkaar.

MBO studenten kiezen niet vanzelfsprekend voor een stage binnen de Verstandelijk Gehandicaptenzorg. Laat staan dat ze bewust kiezen om binnen deze sector te gaan werken. En dat terwijl de mogelijkheden en uitdagingen voor studenten legio zijn! Aan die onbekendheid en beperkte beeldvorming gaan MBO Amersfoort en Abrona iets doen. We hebben de handen ineen geslagen om studenten van de School voor Gezondheidszorg kennis te laten maken met het leven van cliënten van Abrona. Cliënten gaan met behulp van vlogs studenten een kijkje in hun leven geven. Hierbij komen diverse belangrijke thema’s in beeld, zoals gezondheid, beweging en voeding. De docenten passen de inhoud van de lessen hierop aan. Ook krijgen studenten de gelegenheid om vragen te stellen aan cliënten van Abrona.

We gaan voor het versterken van de relatie met MBO Amersfoort en Abrona. Kruisbestuiving voor nu en in de toekomst. Aan het einde van de bijeenkomst riepen de deelnemers: “We hebben er zin in!”

Wil je meer weten over dit project, neem dan contact op met Sela van der Kooij, adviseur leren en ontwikkelen bij Abrona sela.van.der.kooij@abrona.nl

Kick off samenwerking MBO Abrona

Dit project is mede mogelijk gemaakt door ZonMW