Feestelijke opening Leerhuis Lyvore, locatie Santvoorde

De laatste dag van het veelbewogen schooljaar 2019-2020 is door Lyvore en MBO Amersfoort gebruikt om samen met cliënten, werkbegeleiders en collega’s-in-opleiding (studenten) de leslocatie feestelijk te openen.

Natuurlijk werd er gestart met een stukje taart waarna Ton Vissers, manager zorg Santvoorde, terugkeek op de opbrengsten van dit eerste leerjaar. Drie belangrijke opbrengsten zijn nu al te zien: de relatie tussen deze collega’s-in-opleiding en de werkbegeleiders in de teams krijgt echt de ruimte om te verdiepen omdat zij het hele jaar intensief met elkaar samenwerken. Zo leren de collega’s-in-opleiding het vak van de werkbegeleiders maar leren zij omgekeerd ook van de frisse blikken van de collega’s-in-opleiding. Een andere belangrijke opbrengst is de start van “Santvoorde Leert”; elke maandagochtend komen aanwezige collega’s en collega’s-in-opleiding samen om een thema te verdiepen. Thema’s die ook in de lessen aan de orde komen. Tot slot benoemt Ton de samenwerking met MBO Amersfoort: vanuit wederzijds vertrouwen en inzet ontstaat er een Leerhuis dat staat!

Daarna was de feestelijke opening van de leslocatie: Ton Vissers knipte het lint door samen met één van de studenten, collega’s-in-opleiding. Een uitnodigende ruimte die inspireert om samen te zitten, te leren en te reflecteren. En natuurlijk hangt er een belangrijk bordje buiten: dit is de ruimte voor de collega’s-In-opleiding. De naam zegt iets over de waarde die toegekend wordt aan deze studenten.

In de leerlocatie werd door een collega-in-opleiding en een werkbegeleider de creatieve  evaluatie van dit eerste jaar onthuld: een tekening die is gemaakt op basis van interviews met de collega’s-in-opleiding, werkbegeleiders, leercoaches, cliënt en manager zorg. In deze interviews werd gereflecteerd op de opbrengsten van het afgelopen jaar, de “gouden klompjes” en de wensen voor de toekomst. De tekening krijgt een eervolle plaats in het Leerhuis.

 

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen