Feestelijke opening Ik Zorg pop-up store

Woensdag 18 mei was de feestelijke opening van de Ik Zorg pop-up store in het Hart van Vathorst (Angelinapolder 3). De Amersfoortse burgemeester Bolsius en zorgambassadeur Noor Jeelof hebben de bijzondere winkel geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van alle deelnemende organisaties die hun puzzelstukje in het zorghart hebben gelegd, zo ook onze directrice Marian Hoogebeen-de Winther. Het hart staat symbool voor hoe alle organisaties samen werven in de pop-up store. 

Tijdens de opening vertelt de zorgambassadeur over haar carrière start in de zorg. Noor is sinds januari bij één van onze leerhuizen de Koperhorst aan het werk. Hiervoor was de zorgambassadeur nog stewardess maar uiteindelijk besloot ze om de overstap te maken. “De zorgsector

 heeft altijd dichtbij mij gelegen omdat mijn moeder ook in de zorg heeft gewerkt”. Omdat Noor uit een andere sector kwam, had ze wel een diploma nodig om in de zorg te starten. Zo is ze bij MBO Amersfoort en de Koperhorst terecht gekomen. Een inspirerend verhaal en voorbeeld voor iedereen die zich oriënteert om in de zorg te werken.

De Ik Zorg pop-up store is een tijdelijke winkel waar je terecht kunt voor informatie over werken in de zorg en welzijn. Iedereen is welkom: of je nu studeert en wilt bijscholen, gaat afstuderen, van beroep wilt veranderen of herintreder/zijinstromer bent. Of misschien wil je je alleen even oriënteren? Ook dat is uiteraard mogelijk. Wij zijn hierbij aanwezig en gaan graag met je in gesprek! Zien we je dan?