Doktersassistenten in opleiding leren van studenten op Curaçao

Enige tijd terug heeft MBO Amersfoort een samenwerkingsovereenkomst getekend met een school op Curaçao (Stichting IFE). Het doel van deze samenwerking is het maken van een gedeeltelijk gelijk curriculum, het bouwen van culturele bruggen en het verhogen van mobiliteit van staf en student.  

Het eerste project dat onder deze samenwerking valt is nu van start gegaan met onze studenten van de opleiding Doktersassistent en de doktersassistenten in opleiding op Curaçao. 

Het doel van het project is om in te gaan op de verschillen van het beroep doktersassistent per land. Zo hebben de studenten zich verdiept in ziektebeelden die op Curaçao voorkomen en niet in Nederland en andersom. Ook hebben de studenten gekeken naar de verschillende behandelingen van patiënten. 

De bevindingen moesten ze in het Nederlands aan elkaar presenteren. Belangrijk voor de studenten van MBO Amersfoort was hierbij dat zij niet te snel gingen praten en geen lastige woorden gebruikten. Op Curaçao praten ze wel Nederlands, maar het is niet hun moedertaal.

MBO Amersfoort en Stichting IFE hopen in de toekomst nog veel van dit soort projecten samen te mogen doen. 

In onderstaand fragment vertellen de studenten zelf wat ze van dit project vonden: