Doktersassistent studenten voeren Health Check uit

Vandaag waren onze Doktersassistent studenten Jacintha, Nisrine, Medine, Jorn, Yasmine, Emma en Yana aanwezig bij de opening van de Health Check. Dit was tevens de themadag Gezond en Preventief. De Health Check werd uitgevoerd bij Medipoint in Leusden. De studenten testen onder andere de suikerspiegel, cholesterol, hemoglobine, rusthartslag, bloeddruk en vetpercentage. Veilig en verantwoord onder professionele begeleiding door een docent. 

De uitslagen van de testen worden op een uitslag kaartje geschreven die werd meegegeven. Naar aanleiding van de uitslag wordt er advies gegeven voor een stap naar een betere gezondheid.

De Health Check is een samenwerking tussen Leef3.nu en MBO Amersfoort. De samenwerking blijft in stand houden en wordt mede mogelijk gemaakt door de studenten van de opleiding Doktersassistent. 

Zo vertelt Jacintha (1e jaarsstudent): “Ik vind dit leuk om te doen omdat je nu echt meemaakt wat je in de les leert”. Ook Nisrine en Medine vinden het leuk om hierbij aanwezig te zijn. “Ik vind het leuk om de ouderen hier te zien en te helpen”, aldus Nisrine. Voor onze studenten is het fijn als er mensen van buiten de school komen zodat zij de theorie van de lessen in praktijk kunnen brengen. Het is ook goed voor de studenten om met hun cliĆ«ntenpopulatie in contact te komen en het in de praktijk te brengen van hun school aangeleerde activiteiten. Erg leerzaam en inspirerend!