Dag van de verpleging: Waardering voor studenten in de zorg

Op 12 mei is het de Dag van de Verpleging. Dan staan we stil bij al het belangrijke werk dat professionals in de zorg doen. Ook onze studenten MBO-Verpleegkundige en Verzorgende-IG verdienen waardering. Ze staan al anderhalf jaar onder flinke druk door corona. Ze moeten extra stage-uren maken in de zorg of vinden juist moeilijk een stageplaats. MBO Amersfoort had op de Dag van de Verpleging voor deze studenten alle lessen uitgeroosterd, de rode loper uitgelegd en de ballonnen opgeblazen voor een feestelijk onthaal bij theater de Flint. In de Flint luisterden de studenten naar een mooi en inspirerend verhaal van Tommie Niessen, docent, verpleegkundige, auteur én spreker. Niessen vindt dat de zorg meer waardering en liefde verdient.

Het verschil maken
Zijn ervaringen in de zorg zijn de inspiratie voor zijn lezingen. Aan de hand van deze ervaringen bespreekt hij actuele onderwerpen en deelt persoonlijke verhalen uit de zorg. Tommie laat zien hoe zorg is en hoe het hoort te zijn: “Je doet de opleiding voor de momenten waarop jij degene bent die het verschil maakt in het leven van de mensen voor wie je zorgt. Je doet de opleiding niet om je huiswerk te maken, examens te halen of om de docent tevreden te houden. Je doet de opleiding voor de momenten waarop jij degene bent die een leven redt. Voor de momenten waarop jij degene bent die naast het bed van iemand staat die gaat sterven. Vergeet dat nooit en wees trots op je werk!’’

Inspirerende verhalen
MBO Amersfoort organiseert vaker gastcolleges om hun studenten een hart onder de riem te steken. Na een lange periode van vooral online lessen volgen, ontmoeten de studenten elkaar in een leuke omgeving met een boeiende gastspreker. Ze horen een positief en inspirerend verhaal over wat mogelijk is met wat zij leren tijdens de opleiding én wat zij zelf kunnen ondernemen om een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Na Mirjam Spitholt (gelukskunde) en Tommie Niessen organiseert MBO Amersfoort voor de zomervakantie meerdere gastcolleges in theater de Flint met onder meer Peter R. de Vries en Giel de Winter.