Amerpoort en MBO Amersfoort breiden samenwerking uit

Sinds dit schooljaar krijgen leerlingen van de cursus Leren & Ontwikkelen (LeOn) van Amerpoort één dag per week les bij de School voor Welzijn van MBO Amersfoort, samen met mbo-studenten. Deze samenwerking bevalt beide organisatie zo goed, dat zij hebben besloten om de samenwerking verder uit te breiden. Paul Willems, bestuurder van zorgorganisatie Amerpoort en Gerda Eerdmans, voorzitter van het college van bestuur van MBO Amersfoort ondertekenden donderdag 2 juni een raamovereenkomst voor verdere samenwerking.

20160601 Amerpoort en MBO Amersfoort ondertekenen samenwerkingsovereenkomstEr kan geen lesboek tegenop
Een dag in de week komen LeOn leerlingen naar de School voor Welzijn. Samen met studenten van de school volgen zij dan een dag onderwijs. LeOn-leerlingen leren omgaan met jongeren zonder beperking en mbo-studenten leren om te gaan met jongeren met een beperking. Het wederzijds contact zorgt voor een leerproces waar geen lesboek tegen op kan.

Dagbestedingsactiviteiten
Amerpoort huurt vanaf september 2016 twee ruimtes in de school aan de Leusderweg. Hier gaan zij activiteiten voor dagbesteding aanbieden. Studenten van MBO Amersfoort gaan hier ook een bijdrage aan leveren, een mooie praktijkervaring. Ook gaat in de school een serviceteam van cliënten aan de slag om allerlei catering- en huishoudelijke werkzaamheden te verrichten.

Leerbedrijf in de zorg
In september start Amerpoort samen met de School voor Welzijn en School voor Gezondheidszorg van MBO Amersfoort een leerbedrijf. Studenten Maatschappelijke Zorg, Verzorgende-IG en Verpleegkunde volgen hun onderwijs letterlijk in de praktijk. Docenten van MBO Amersfoort en praktijkopleiders van Amerpoort begeleiden de studenten. De theorie wordt afgestemd op de dagelijkse werkzaamheden.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen